Uitnodiging – Presentatie Landschapsbiografie 29 okt 2019

Feestelijke presentatie digitale Landschapsbiografie Sudwesthoeke

Nergens in Nederland vind je zoveel landschappelijke variatie zo dichtbij elkaar als in de Súdwesthoeke. Heel bijzonder is dat dit landschap vanaf nu beschreven en weergegeven is in een digitale Landschapsbiografie. Op 29 oktober wordt de Landschapsbiografie feestelijk gepresenteerd. U bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn!

 Uniek digitaal platform

Cultuurland Advies heeft in opdracht van gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân samen met Bezoekerscentrum Mar & Klif en met steun van de provincie Fryslân een uniek digitale platform gebouwd, de zgn. Landschapsbiografie. Uniek omdat dit in Nederland het eerste online platform is waar het landschap op deze schaal zo gedetailleerd wordt beschreven. De geschiedenis van het gebied is aan de hand van verschillende digitale kaarten en tijdlijnen letterlijk in kaart gebracht. Zo zie je bijvoorbeeld van iedere plaats in de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân welke bijzondere historische elementen er in het landschap aanwezig zijn. Een site om heerlijk in te struinen en het landschap in te duiken!

 Platform

De Landschapsbiografie geen sluitstuk, maar een begin. Want over de geschiedenis van de Súdwesthoeke komen we steeds meer te weten. Daarom zullen wij de komende jaren – hopelijk met hulp van u als gebruiker – de site blijven aanvullen en verbeteren. Hoe u suggesties voor verbetering kunt aanleveren, laten wij tijdens de presentatie zien.

 Programma Landschapsbiografie

Datum:                                29 oktober 2019

Tijd:                                      19.00 – 19.30     inloop met koffie en thee

                                               19.30 – 21.00     plenair programma

                                               21.00 – 22.00     experimenteren met de landschapsbiografie onder het genot van een drankje

Locatie:                               Theater Sneek

Opgave:                                geef je op via info@marenklif.nl (graag vóór 23 oktober) of via deze link

Bedoeld voor:                     historische verenigingen, musea, natuurorganisaties, overheden, landbouw-organisaties,

dorpsbelangen in de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân. En alle andere geïnteresseerden.

De avond wordt geleid door dhr. Jaap Jepma. Wethouders Roel de Jong (Gemeente De Fryske Marren) en Stella van Gent (Gemeente Súdwest-Fryslân) onthullen de nieuwe landschapsbiografie. En drs. Henk Baas, hoofd Landschap bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, geeft een inspirerende keynote-lezing waarom kennis van de geschiedenis van het landschap zo belangrijk is. Uiteraard is er ook ruimte om de Landschapsbiografie uit te proberen, er staan diverse ‘on-line corners’– met hulp – voor u klaar.

Met vriendelijke groet,

Stella van Gent, wethouder Súdwest-Fryslân,

Roel de Jong, wethouder De Fryske Marren,

Peter de Jonge, voorzitter Mar & Klif, bezoekerscentrum Nationaal Landschap Zuidwest-Fryslân

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *