Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meedenken over de toekomst van onze leefomgeving

28 mei 2019 @ 19:00 - 21:00

Er is nieuwe wetgeving onderweg in de vorm van een Omgevingswet.
Dit heeft vrij zeker nogal wat consequenties voor de leefomgeving.
Om iedereen vroegtijdig bij te praten houdt de gemeente diverse bijeenkomsten over dit onderwerp, waarvoor u van
harte wordt uitgenodigd.

Onder de naam ‘Rondje Súdwest’ maken raadsleden en medewerkers van de gemeente Súdwest-Fryslân de komende weken een tournee door de gemeente. Reden: om de mening van de inwoners over de leefomgeving te horen, als basis voor de omgevingsvisie: Een gezond Súdwest-Fryslân in 2040.

Wat is een omgevingsvisie? De omgevingsvisie heeft alles te maken met de Omgevingswet die in 2021 in werking treedt. Die nieuwe wet geeft veel ruimte voor de visie en wensen van de inwoners over hun leefomgeving. Daarmee verandert de rol van de gemeente van sturend naar dienstverlenend. De gemeente schrijft straks niet meer voor hoe de leefomgeving wordt ingevuld, maar is in gesprek met de inwoners.

Inwoners en gemeente ontwikkelen samen een omgevingsvisie. Deze visie is voor de gemeenteraad het strategisch kader. Daarmee stuurt de raad op de lange termijn. Het gaat om de ontwikkeling, inrichting, bescherming en behoud van de leefomgeving. Niet alles kan binnen de beperkte ruimte die we hebben. Soms kan in een gebied bijvoorbeeld economische groei ten koste gaan van leefbaarheid, natuur ten koste van bereikbaarheid en omgekeerd. Dit vraagt om keuzes.

Onderwerpen waarover de inwoners mee kunnen praten zijn bijvoorbeeld lucht en geluid, natuur en recreatie, klimaat, duurzaamheid, veiligheid en gezondheid. Samen met de gemeente plannen maken, dat klinkt toch beter dan afwachten wat er van achter de bureaus bepaald wordt?.

It Heechhûs Heech 28 mei: 19:00 Dorpshuis Scharnegoutum

In juni organiseren we bijeenkomsten in Bolsward en Sneek

meer informatie

We willen u graag uitnodigen één van deze bijeenkomsten bij te wonen.

Súdwest-Fryslân vindt het bijzonder belangrijk dat jongeren inbreng leveren: zij zijn de toekomst. Rondje Súdwest gaat dan ook langs bij diverse scholen. Daarnaast zijn we aanwezig bij een aantal evenementen/markten en in een aantal verzorgingshuizen.

De datums:

Gegevens

Datum:
28 mei 2019
Tijd:
19:00 - 21:00